Informatii

După ce criterii aleg o agenţie imobiliară

Deşi în ultimii ani serviciile oferite de agenţiile imobiliare s-au îmbunătăţit considerabil, există încă prejudecăţi legate de modul lor de lucru.Pe bună dreptate din moment ce există persoane care au avut experienţe neplăcute cu unele agenţii.

Înainte de a decide care este agenţia cu care vei colabora, contactează mai multe agenţii pentru a face cea mai bună alegere.

Recomandările prietenilor, dar şi o cunoaştere medie a pieţei imobiliare te vor direcţiona spre agenţiile care doresc să îşi păstreze reputaţia şi să câştige clienţi noi în urma recomandărilor pe care le vei acorda.

Agenţia imobiliară este conştientă că are nevoie de aceste recomandări şi tocmai de aceea va lucra atfel încât să te avantajeze si să te mulţumească.

Nu uita, un agent imobiliar bun este la rândul său, selectiv cu clienţii; relaţia se bazează pe respectarea timpului fiecăruia.

Când te hotărăşti asupra agenţiei imobiliare la care veţi apela, încercă să iei în considerare următoarele:
1. De cât timp activează în domeniu?
Acest lucru nu înseamnă că o agenţie nouă sau un agent imobiliar tânăr se exclud, dar un plus de experienţă ajută întotdeauna. În acelaşi timp, tânărul agent se va strădui mai mult pentru că este motivat să aducă rezultate cât mai bune şi să îşi contureze un nume. El poate să lucreze cu agenţi imobiliari mai vechi în domeniu, de la care să înveţe.

2. Pe ce tip de imobiliare este specializat?
Este destul de dificil ca un agent imobiliar să aibă cunoştinţe vaste pentru toată gama de imobiliare. Ei se specializează pe o anume categorie dintr-o anumită zonă. Aşa că, dacă vrei o casă, degeaba aplezi la agentul a cărui bază de date conţine in proporţie de 90%, spaţii comerciale.

3. Ce comision percepe?
Comisioanele sunt percepute în funcţie de oraş. Sunt oraşe în România în care comisioanele (în cazul în care doriţi să cumpăraţi/vindeţi) încep cu 2% şi se situează in jurul a 4% în capitală. Comisioanele se pot negocia, însă acest lucru trebuie stabilit chiar la început.

4. Ce alte imobile a mai tranzacţionat?
În acest fel îţi poţi da seama dacă negociază bine. Adresează-i întrebări legate de preţul iniţial al tranzacţiei şi preţul final la care s-a vândut proprietatea.

5. Care este strategia pe care planuieşte să o folosească în cazul tău?
Agentul imobiliar poate sugera încă de la prima întâlnire un plan de acţiune pe care să îl respectaţi.

6. Are recomandări de la foşti clienţi?
Oricât de nouă ar fi agenţia sau cât de tânăr ar fi un agent imobiliar, sunt foarte mici şansele să fii primul client. Poţi să ceri recomandări de la foştii lui clienţiit. Poate sună pretenţios, dar e util cu siguranţă.

7 .Care sunt primele 3 lucruri care îl diferenţiază de concurenţă?
Un agent bun va răspunde direct la această întrebare, fără să ezite şi fără să se apere cu falsă modestie. Încercă să îţi alegi agentul în funcţie de stilul tău. Căutăm un agent: de încredere şi sincer, care este un bun negociator şi care poate comunica foarte bine. De asemenea, el ar trebuie să răspundă promt la emailuri şi telefoane.

8. Poţi vedea contractul înainte de a-l semna?
Sunt unii agenţi care pur şi simplu te pun în faţa faptului împlinit şi aduc vorba de contract între drumul dintre maşină şi uşa imobilului. Astfel, nu ai timp să îl citeşti în detaliu şi nici să primeşti informaţiile dorite.

9. Cu ce parteneri colaborează?
Dacă este vorba despre o agenţie imobiliară cu mulţi clienţi, este posibil să aibă anumite parteneriate cu instituţiile financiare şi puteţi accesa un credit în condiţii mai avantajoase.

10. Cel fel de garanţii oferă?
Dacă nu eşti mulţumit de activitatea agenţiei sau a agentului, poţi să renunţi la servicii. Există vreun comision ascuns în cazul în care te decizi să faci acest lucru?

11. Ce altceva ar mai trebui să ştiţi?
Poate fi o întrebare capcană. Fii atent la răspunsul primit, pentru că, sigur, nu ai atins toate punctele pe care ar trebui să le ştii. Agentul trebuie să aibă răbdare şi să îţi explice. Dacă pare repezit şi grăbit poate nu e cea mai bună opţiune pentru tine.

Adresa

S.C. Alin Imob S.R.L.

Str. Horea, nr.1 ( Casa de Modă), et.5
440010 - Satu Mare

Romania

 

Orar

Luni-Vineri: 9 - 17

Sâmbătă: Închis

Duminică: Închis

Contact Info

Email: oAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel./Fax: +4(0)-361.801.901

Mobil: +4(0)-740.679.599

Mobil: +4(0)-746.379.881

Mobil: +4(0)-754.271.262