Informatii

Vreti sa cumparati un apartament? Iata cum va dati seama de adevaratul grad de confort

Anunturile pentru vanzarea sau inchirierea apartamentelor contin, intotdeauna, si precizarea privind gradul de confort al locuintei respective, in general 1 sau 2.

Dar, pentru majoritatea cumparatorilor, limitele acestor categorii de confort nu sunt clare, cunoscandu-se doar faptul ca 1 este mai buna decat 2 si asa mai departe.

Si, pe buna dreptate, avand in vedere ca nu exista reglementari clare cu privire la confortul apartamentelor, potrivit specialistilor.

Acestea pot fi de categoria lux, confort 1, 2 sau 3, iar diferentele sunt, de cele mai multe ori, de natura subiectiva

PUBLICITATE

Iata, totusi, orientativ, ce separa categoriile de confort pentru apartamente:

Confort 1

Un astfel de apartament este complet decomandat. Acest lucru inseamna ca nu se face in niciun caz trecerea dintr-o camera in alta, toate camerele fiind accesibile de pe un hol.

De asemenea, suprafata unui astfel de apartament este mare: undeva la peste 30 mp pentru o garsoniera si peste 80 mp utili pentru o locuinta cu 4 camere. Potrivit lui Crainic, bucataria trebuie sa aiba minim 8 mp, iar apartamentul trebuie sa aiba balcon. In cazul celor cu peste 3 camere, trebuie sa existe si doua bai.

Nu in ultimul rand, apartamentele sunt in blocuri construite dupa 1977.

Confort 2

Aceste locuinte sunt, de obicei, semi-decomandate (se poate trece din sufragerie intr-un alt hol si din acel hol in dormitor si/sau baie, de exemplu). Dimensiunile incep la 25 mp pentru garsoniera si 57 mp pentru apartament cu 4 camere.

De asemenea, bucataria este mica si exista un singur balcon.

Confort 3

In acest caz, apartamentele de trei camere, de exemplu, nu au mai mult de 40 – 50 mp. Exista o singura baie, indiferent de numarul camerelor, nu exista balcon si nici holuri, trecerea facandu-se dintr-o camera in alta. Astfel, spatiul util este mai mic decat in celelalte cazuri.

In stabilirea gradului de confort se pot lua in considerare si alte aspecte, cum ar fi: etajul la care se afla apartamentul, cat de ingrijit (sau neingrijit) a fost de catre proprietarii anteriori, starea blocului, indiferent de anul de constructie, starea tehnica a apartamentului (daca are imbunatatiri sau nu, functionarea corecta a utilitatilor etc).

Adresa

S.C. Alin Imob S.R.L.

Str. Horea, nr.1 ( Casa de Modă), et.5
440010 - Satu Mare

Romania

 

Orar

Luni-Vineri: 9 - 17

Sâmbătă: Închis

Duminică: Închis

Contact Info

Email: oAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel./Fax: +4(0)-361.801.901

Mobil: +4(0)-740.679.599

Mobil: +4(0)-746.379.881

Mobil: +4(0)-754.271.262